Fetele au avut norocul să primească un set de Magna-Tiles de la bunica lor de Crăciun. Se joacă cu el aproape în fiecare zi. Există atât de multe modalități de a te juca cu Magna-Tiles. M-am gândit să împărtășesc câteva dintre gândurile mele inițiale asupra modului în care au jucat cu el până acum.
De obicei, atunci când fetele se joacă cu Magna-Tiles, construiesc un fel de suport pentru jocul imaginativ. Construiesc trenuri, rachete, castele, grajduri, nave, școli și temnițe. Deoarece Magna-Tiles se îmbină foarte ușor, pot construi aceste structuri în câteva minute și continuă să-și adapteze structurile (adăugând sau luând piese) pe măsură ce se joacă, astfel încât construcția lor să evolueze întotdeauna.
Jocul oferă tot felul de oportunități fantastice în fizică, inginerie și matematică prin joc!
Setul nostru Magna-Tiles cuprinde pătrățele, pătrate mari, triunghiuri echilaterale, triunghiuri isoscele și triunghiuri cu unghi drept. La început am dat acestor forme niște nume. M-am gândit, dacă fetele își pot aminti și pronunța toate numele prințeselor Disney, își pot aminti cu ușurință și numele diferitelor triunghiuri, nu-i așa? (Pocahontas, Rapunzel și Aurora nu sunt ușor de pronunțat!)
Dar această postare nu are de-a face cu memorarea numelor triunghiurilor. Este despre ceea ce învață fetele, mai ales prin propriile explorări, care mă impresionează cu adevărat la Magna-Tiles. Fetele au învățat că dacă puneți două (sau mai multe) pătrate împreună, veți obține un dreptunghi. Dacă nu mai au pătrate mari, pot adăuga patru pătrățele pentru a crea unul. Șase laturi pătrate fac un cub. Un alt mod de a face un cub, este să stivuiți pătratele unul peste celălalt până când ajunge la înălțimea potrivită. Astfel rezultă un cub solid, în loc de unul gol.
Dacă nu mai aveți pătrățele, puteți face unul nou prin combinarea a două triunghiuri cu unghi drept. Și puteți combina patru triunghiuri cu unghi drept pentru a crea un pătrat de dimensiuni diferite. Ele au învățat, de asemenea, că nu puteți face un pătrat cu celelalte tipuri de triunghiuri. Numai triunghiurile cu unghi drept funcționează în acest caz.
Dacă încercați să combinați patru triunghiuri echilaterale, rezultă 4/6 dintr-un hexagon.
După ce au construit hexagonul, pot adăuga triunghiuri isoscele la exterior pentru a obține o stea drăguță. Dacă combinați acele triunghiuri isoscele până la vârf, obțineți o piramidă hexagonală.
Prin urmare, fetele înțeleg acum că o piramidă este numită după forma care se află la baza ei. De asemenea, ei au elaborat cum să facă piramide triunghiulare și pătrate și și-au dat seama cum să obțină înălțimi diferite, în funcție de utilizarea triunghiurilor isoscele sau a triunghiurilor echilaterale pentru fețele piramidei. Piramidele mai înalte, realizate cu triunghiurile isoscele, rezultă în vârfuri pentru partea superioară a unei nave spațiale sau a unui turn de castel.
Le-am arătat cum să folosească doar triunghiuri echilaterale pentru toate laturile piramidei, obținând o piramidă triunghiulară regulată. Poate fi răsturnat în orice direcție și întotdeauna va ateriza la fel.
Și-au dat seama cum să construiască o altă formă cu triunghiurile – o prismă triunghiulară. Acesta are doar două triunghiuri la capete, iar celelalte părți sunt pătrate sau dreptunghiuri. Prismele triunghiulare sunt excelente pentru adăugarea unui acoperiș înclinat pentru o casă, sau pentru corturi mici, dacă pretindeți că mergeți la camping.
Desigur, ele nu se limitează doar la aceste forme. Ele fac tot felul de lucruri!
Există seturi de Magna-Tiles de diferite dimensiuni, cu cât aveți mai multe bucăți, cu atât mai multe modalități de joc. Avem acest set de 100 de piese, însă cu toate că este complex, aș dori mai mult! Mai ales când prietenii vin și toți vor să construiască ceva în același timp.
Traducere din articolul postat pe Gosciencegirls.com